конспект уроку з геометрії для 10 класу на тему геометричні і аналітичні методи розвязування планіметричних задач

конспект уроку з геометрії для 10 класу на тему геометричні і аналітичні методи розвязування планіметричних задач

Методи розв’язування планіметричних задач. Вдосконалювати вміння і навички учнів застосовувати різні методи розв’язування задач. Геометричний, аналітичний, координатний, векторний; розвивати здібності учнів та креативний підхід до розв’язування нестандартних задач та проблем; формувати зацікавленість у результаті роботи; виховувати культуру записів. Урок застосувань знань, вмінь та навичок. Скачать материал. Библиотека материалов. Добавить в избранное. Суть синтетичного методу полягає в тому, що, виходячи з умови задачі чи теореми і використовуючи відомі твердження, будується ланцюг логічних міркувань, останнє з яких збігається з вимогою задачі. Наведемо приклад. Розглянемо деякі інші методи розв’язування геометричних задач, які поділяють на види за використанням математичного апарату. Алгебраїчний метод розв’язування задач. Розв’язуючи задачу алгебраїчним методом, слід приділити увагу таким етапам. Моделювання тексту задачі за допомогою рисунка (у більшості випадків). Навчально – методична картка заняття тема заняття. Обчислення площ геометричних фігур. Навчальна - повторити, узагальнити та систематизувати знання студентів щодо основних видів геометричних задач, а також основних методів розв язування планіметричних задач. Повторити та узагальнити вміння розв язувати планіметричні задачі аналітичними методами (метод допоміжних площ тощо). Урок 4 система опорних фактів курсу планіметрії. Урок 6 приклади застосування координат і векторів до розв’язування планіметричних задач. Урок 7 складання рівнянь та систем рівнянь за умовою геометричної задачі. Урок 8 тематична контрольна робота № 1. Вступ до стереометрії. Урок 9 основні поняття стереометрії. Аксіоми стереометрії. Урок 10 наслідки з аксіом стереометрії. Приклади неплоских просторових фігур. Урок 12 найпростіші задачі на побудову перерізів куба, прямокутного паралелепіпе. Ознайомити учнів з різними способами розвя’зування планіметричних задач, в тому числі векторним і координатним методом. Задача властивість медіан теорема cos середня лінія добудова координатний метод векторний метод традиційний метод. Використання властивості медіан. Використання теореми косинусів. Розв язування задач. Приклади застосування алгебраїчних методів до розв’язування планіметричних задач (складання рівнянь чи систем рівнянь за умовою геометричної задачі). Підготовка до тематичної контрольної роботи.

Розв’язування геометричної задачі. Слід дотримуватися такого плану. 1) відшукайте на малюнку трикутник (або утворіть його, провівши.

Потрібні відрізки), який можна розв’язати; 2) задача буде розв’язаною, якщо знайдений елемент. Трикутника задовольняє умову задачі; 3) якщо ні, то, враховуючи знайдений елемент, відшукайте на малюнку другий трикутник. Якщо задачу задовольняє знайдений елемент другого трикутника, – вона розв’язана. В іншому випадку розгляньте третій трикутник і т. Доти, поки не дістанете такий трикутник, сторона чи кут якого дає. існування площини, яка проходить через дану пряму і дану точку. Перетин прямої з площиною. Перерізи многогранників. існування площини, яка проходить через три дані точки.

Взаємне розміщення двох прямих у просторі. Розв язування задач на застосування ознаки перпендикулярності прямої і площини.

Старикова ольга вікторівна навчальний заклад. Шкільне життя27. Прямокутна система координат у просторі. Підготовка до зно (10 клас. Запека андрій юрійович навчальний заклад. Роменська сзош № 2 ім. Шкільне життя08. Паралельність площин (10 клас. Розв’язування задач на застосування теореми про три перпендикуляри.

Наступна сторінка. Ознайомити учнів з різними способами розвязування планіметричних задач, в тому числі векторним і координатним методом. Презентация 10 класса по предмету математика на тему. Урок однієї здачі геометрія 10 клас підготуала. Вчитель математики нетішинської зош і - ііі ступенів 2. Скачать быстро и без регистрации.

1 урок однієї здачі геометрія 10 клас підготуала. Як знайти раціональний розв язок. Дворівневий підручник для 10 класу загальноосвітніх навчальних закладів. Академічний і профільний рівні рекомендовано. Міністерством освіти і науки україни.

Учебники для 10 - го класса. Решебники за 10 класс > геометрія > г. Владимирова розділ 1. Методи розв’язування планіметричних задач - розділ 1. Содержимое разработки.

Взаємне розміщення прямої та площини у просторі. 1) повторити, узагальнити та систематизувати знання, набуті учнями під час вивчення основних понять стереометрії, аксіом стереометрії та взаємного розміщення двох прямих у просторі; ознайомити учнів з різними випадками взаємного розміщення прямої та площини.

Описують взаємне розміщення в просторі прямої і площини, застосовують вивчені означення та властивості до розв язування задач. Немає нічого сильнішого за знання, воно завжди і в усьому переважає… платон. Організаційний момент. Геометрія 10 паралельність прямих і площин перпендикулярність прямих і площин координати і вектори інший клас. Паралельність прямих і площин у просторі. Перпендикулярність прямих і площин у просторі. Координати і вектори.

Рекомендуємо вам. (деякі з них в стані розробки). Алгебра алгебра 7 клас алгебра 8 клас алгебра 9 клас алгебра 10 клас алгебра 11 клас. Застосування координат і векторів до розв язування планіметричних задач. Складання рівнянь чи систем рівнянь за умовою геометричної задачі. Основні поняття стереометрії. Останнє редагування. Cороколіта ірина миколаївна. Узагальнення і систематизація знань з теми “ вступ до стереометрії ”. Побудова перерізів куба, піраміди.

Підготовка до контрольної роботи.

Мотивація уроку. Для чого це потрібно. “коли добре щось умієте – того не забувайте, а чого не вмієте – того учітесь…” в. Актуалізація знань. Основні фігури в просторі. Точка, пряма, площина. Аксіоми планіметр. Приклади застосування координат і векторів до розв’язування планіметричних задач. Узагальнення та систематизація фактів і методів планіметрії. Діагностична контрольна робота (№1). Вступ до стереометрії (6 год). Геометрія 10 - б клас академічний рівень (ii семестр — 38 год, 2 год на тиждень). Дата тема уроку вид конт повторен - ня. Перпендикулярність прямих і площин у просторі (26 годин). Підручник для 10 класу загальноосвітніх навчальних закладів. Профільне навчання – к. Контрольні роботи.

№ уроку дата провед т е м а у р о к у кільк. Годин при - мітка. Систематизація та узагальнення фактів і методів планіметрії 8. Аксіоми планіметрії 1. Гдз (відповіді та розв язання) до вправи №2 - § 2. Повернутися до розділів. Методи розв’язування геометричних задач. Введення невідомих для розв’язування геометричних задач на обчислення. Використання методу площ для розв’язування геометричних задач. Академічний рівень. Дворівневий підручник для 10 класу загальноосвітніх навчальних закладів академічний і профільний рівні. і семестр — 32 год, 2 год на тиждень, іі семестр — 38 год, 2 год на тиждень). Ознайомлення учнів зі структурою підручника та особливостями робо - ти з підручником. Ознайомлення з додатковими матеріалами (довідниками, зошитами для тематичного оцінювання тощо).

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

лилия креча

неизвестный которого знали все 1972

нормы рабочего времени на 2021 год лнр

нові засвети зірок

завдання з логічним навантаженням з математики зошит 2 клас александр мытник