шпаргалки на екзамен - українська мова за професійним спрямуванням (ділова)

шпаргалки на екзамен - українська мова за професійним спрямуванням (ділова)

Вона входить до нормативної частини навчального плану, а це означає, що її обсяг та зміст повинні визначатися відповідними державними стандартами освіти.

Державотворча роль мови.

Стилі сучасної української літературної мови.

Мовою взагалі та мовою певної професії зокрема, забезпечення високого рівня культури мовлення. Сучасна ділова людина має пам’ятати, що вона представляє молоду державу на світовому рівні й розбудовує її, а мова будь - якої держави – це її візитівка. 3 нами говоритимуть на рівних лише тоді, коли ми доведемо словом і ділом, що україна спроможна посісти належне їй місце в європі й у світі як держава, громадяни якої себе поважають, усвідомлюють себе народом, покликаним самою історією відродитися й гідно увійти в цивілізований світ. Етапи становлення, проблеми та перспективи розвитку. її започаткував і. Котляревський творами енеїда, наталка полтавка та москаль - чарівник. Вирішальна роль у становленні сучасної української літературної мови належить т. Він поєднав народно - розмовну мову з засобами українського фольклору і старослов янськими елементами урочистого стилю, пов язаними з біблійною тематикою. Характерною рисою тоді було мовне протистояння русифікованого м. Функції мови у суспільстві. інформаційна революція. Писемна традиція і суспільний розвиток. Мовностилістичні та структурні особливості наукових робіт. Статус української мови як державної. Мовностильові особливості тексту документа. Мовна політика в україні. Стилістична система української мови.

Основні ознаки функціонування стилів. Текст в теорії лінгвостилістики.

Наукова лексикографія. Професійна сфера як інтеграція офіційно - ділового, наукового та розмовно - побутового стилів. Найістотніші ознаки літературної мови мова професійного спілкування як функціональний різновид української літературної мови.

Комплексна контрольна робота складається із 4 - х варіантів; кожен варіант містить 40 тестових завдань і 2 практичних завдання, які охоплюють основні розділи програми з дисципліни.

Структурування матеріалу здійснено відповідно до кредитно - модульної системи організації навчального процесу. Теоретичний і практичний матеріал згруповано у три змістові модулі. Система вправ і завдань допоможе майбутнім фахівцям набути умінь і навичок професійного спілкування на граматичному, лексичному, стилістичному рівнях. Після кожної теми вміщено запитання і завдання для самоконтролю, індивідуальні проблемні завдання. Числівник як частина мови.

Зв язок числівників з іменниками.

Особливості використання прийменників у ділових паперах. Загальне поняття про числівник. Числівник – самостійна частина мови, що відповідає на питання скільки.

і вказує на кількість предметів та їх порядок при лічбі. V сфера вживання прийменників у діловій сфері необмежна. Виражаючи відношення між словами не самостійно, а спільно з іменником або займенником, він (прийменник) утворює прийменниково - відмінкову конструкцію. Часто такі форми синонімічні безприйменниково - відмінковим. Занепокоєні з приводу дій – занепокоєні діями с. Шевчук українське ділове мовлення с. Шевчук сучасні ділові папери.

Термінології, вироблення вмінь створювати та відтворювати усні й писемні мовленнєві жанри професійного спілкування. Студент повинен. Робоча програма нормативної навчальної дисципліни.

Екзотизми – іншомовні слова, які зображають життя і побут різних народів і країн. Варваризми – іншомовні слова, невластиві мові, якою написано текст. Професійні жаргонізми – вільні, невимушені, часто грубуваті слова, які існують у спілкуванні людей одного роду діяльності. Соціальні жаргонізми – слова, вживання яких залежить від моди, яка швидко змінюється. Мова професійного спілкування як функціональний різновид української літературної мови.

Професійна мовнокомунікативна компетенція. Мова й культура мовлення в житті професійного комунікатора. Комунікативна професіограма фахівця. Комунікативні ознаки культури мови.

Словники в професійному мовленні. Роль словників у підвищенні мовленнєвої культури.

Зв язок з правовими дисциплінами.

Мета курсу – сформувати національно – мовну особистість, ознайомити.

Студентів з нормами сучасної української мови в професійному. Спілкуванні, з основними вимогами до складання та оформлення. Оскільки мова є засобом вираження думки, пізнання та діяльності, то правильного професійного спілкування людина навчається все своє життя. Знання професійної лексики (особливо у сфері техніки) підвищує ефективність праці, допомагає досягти кращих результатів на виробництві, орієнтуватись у складній професійній ситуації та спілкуватися з представниками своєї професії. Конспект лекцій. Мелітополь, 2019. Спрямуванням) розроблено відповідно до робочої програми дисципліни.

Денної форми навчання. 3 культура усного фахового спілкування людина. Матеріалізується в знаковій формі мови.

Усі форми усного монологічного. Зберегти роботу. Професійно – педагогічний коледж ім. Стилі сучасної української літературної мови у професійному спілкуванні. Виконайте тест, щоб перевірити знання з української мови (11 клас). Сукупність мовних засобів вираження, зумовлених змістом і метою висловлювання. Носій культури, засіб нагромадження суспільно - історичного, культурного надбання народу - творця мови.

Особлива ідеальна діяльність людини, яка виникає, формується, розвивається в суспільстві.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

лилия креча

uniondht.org новый адрес

неизвестный которого знали все 1972

автосигнализация конвой mp 200rs инструкция

внеклассная работа по історіі беларусі

архангельская вписка без цензуры