філологічна гра до тижня української мови рідне слово

філологічна гра до тижня української мови рідне слово

Позакласний захід для учнів 6 - 7 класів, який ставить на меті поширити знання учнів про українську мову; показати її красу та багатство за допомогою поетичного слова, українського фольклору; розвивати мовлення учнів; сприяти розвитку інтелекту, уваги, творчої уяви; викликати бажання любити рідну мову, свій народ, рідну землю. інші методичні матеріали на урок українська мова скачати.

Українська мова – одна з найпрекрасніших мов світу, те, чим ми пишаємося, що любимо, цінуємо, оберігаємо. Велична, щедра і прекрасна мова. Сьогоднішня гра покаже, як ви знаєте рідну мову. А слідкуватимуть за грою й оцінюватимуть учасників гри будуть … і тур (відбірковий). Клас ділиться на три групи, кожній із яких задаються питання. Хто більше дасть правильних відповідей, той переходить у другий тур. Сьогодні позмагаються дві команди.

Вчіть нашу мову солов’їну і не зазнавайтесь. Мова наша – слово наше. Куп янська гімназія №1 час проведення. 2021 (протягом дня) місце проведення. Куп янська гімназія №1. День - підготовка та святкування масляної підготовка та святкування масляної організатор. Може бути проведена як гра серед учнів 5 - 7 класів (збірні команди). Перевірити знання учнів, їх інтелектуальний рівень; розвивати пізнавальні здібності учнів, вміння працювати в команді; урізноманітнити форми навчання. Попова оксана дмитрівна, вчитель, полігонівська зош. Українська мова. Вікно перегляду документа. Дзіна наталія володимирівна. Новотроїцький нвк зош і - іііст. гімназія херсонська область. Завантажити матеріал. Хвилинка реклами.

Вієру, музика п. Вступне слово викладача. із святом вас, шановні добродії, із святом, шанувальники рідного слова. Відомо, що українська мова має багаті виражальні засоби.

У ній досить багато слів, щоб точно, барвисто охарактеризувати будь – що, назвати найспецифічніші ознаки.

У цьому конкурсі змагаються на вміння підібрати найхарактерніші, найбарвистіші слова. Перемагає та команда, яка остання назве вчасно епітет. – рідна, державна, дзвінка, красива, мелодійна, приємна, тиха, легка, щира, точна, чиста, чітка, багата, барвиста, велична, живописна, прекрасна, самобутня, соковита, художня, життєдайна, незнищенна, бездоганна, вчена, зразкова, невмируща. День рідної мови мовні ігри.

Перед вами — п ять слів. Підберіть потрібний термін для кожного з визначень. Слово або сполучення слів, що виражає певне поняття, яке використовується у науці, техніці, мистецтві. В українській мові ми ледве знайдемо більше 20 синонімів до слова “великий”, тоді як в африканській мові нупе їх 183, а в мові хауса – 311 за нормальних умов людина може точно запам’ятати 7 букв, розташованих не за алфавітом, 5 слів - синонімів, 4 - 5 цифр, 8 двоцифрових чисел мовні курйози.

«коли епітет б є стрілою. „ слово до слова — складається мова “. Рідна мова — найдорожчий скарб (мовна гра - конкурс). Поглибити знання учнів про мову, історію її розвитку; збагачувати.

Словниковий запас учнів; розвивати усне зв’язне мовлення учнів, логічне мислення, вчити аналізувати, порівнювати мовний. Матеріал, а потім на основі сприйнятого робити висновки.

Рідне слово — це найдорожчий скарб людини.

Цю думку неодноразово підкреслювали відомі культурні діячі. Але найглибше її розкрив панас мирний. „ найбільше і найдорожче добро в кожного народу — це його мова, ота жива схованка живого духу, багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, почування “. і - 73 р е ц е н з е н т. є кандидат філологічних наук, доцент, начальник кафедри мовної підготовки університету. Цивільного захисту україни.

і кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри педагогіки донецького інституту психології. (дні тижня) журі називають кількість балів, яку отримали команди за пер - ший конкурс. Розвивати творчі здібності, естетичні смаки, мовлення і мислення учнів; сприяти формуванню високоморальної особистості; виховувати інтерес до народних традицій, повагу до рідного слова. Літературний журнал, присвячений дню писемності. До участі у грі дітей спонукала допитливість, активність, любов рідної мови, а найголовніше – бажання пізнати нове, перевірити свої знання не тільки з мови, а й історії україни, знання звичаїв і традицій нашого народу. Школярі чудово декламували поезії про мову. Вбивали її, терзали її, шматували рідну мову, та не знищили, не вбили.

Звучить, гримить знову і знову. Звучить пісня рідна мова (сл. Хто ми в світі без рідного слова. Запитаю, щоб чулось навкруги.

Ні, вітер огуди не затулить нам злякано рот. Ми без нього такі собі. Український народ. Крищенко рідне слово). є люди різного культурного рівня, і по - різному вони ставляться до мови.

Одні розуміють усю глибину значення мови в житті народу, плекають її і леліють, дбають про неї. Запрошуємо на сцену команд - учасниць. Сьогодні гру судить журі у складі 5 членів. А зараз команди назвуть себе. Головна сторінка. Намагайся поступитися товаришеві в суперечці, у грі, допомогти йому домовитися з іншими.

Умій визнати, що не мав слушності. А ще – неймовірно, неперевершено, прегарно, незрівнянно, неповторно…. Що друге слово із чужої мови.

Самоповаги, гордості нам брак, якщо ми опускаємося так. Виховувати повагу до рідної мови, дружбу, згуртованість, бажання змагатись і перемагати у чесній грі. Шкільне життя follow on twitter send an email 22. Дирдіна наталя іванівна. Навчальний заклад. Каховська сзош №2 херсонської обласної ради.

Розширювати і збагачувати знання учнів про мову; навчити мислити творчо.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

лилия креча

uniondht.org новый адрес

неизвестный которого знали все 1972

автосигнализация конвой mp 200rs инструкция

внеклассная работа по історіі беларусі

гдз біологія 8 класс матяш остапченко 2021